Hingste bliver kønsmodne allerede fra 6-12 måneders alderen og kastration foretages ofte inden hesten bliver kønsmoden. Vi anbefaler så vidt det er muligt, at der kastreres uden for fluesæson, altså i det tidligt forår, sene efterår eller over vinteren.
Kastration er en af de hyppigst udførte operationer i hestepraksis.
En kastration er en kirurgisk fjernelse af testiklerne og kan foregå på en stående eller liggende hest. I begge tilfælde sederes hesten og der lokalbedøves, før hesten kastreres, så hesten både er beroliget og smertedækket.
Vi udfører både kastration er hjemme hos dig, hvis du har forholdene dertil. En stald med plads og godt lys, varmt vand og rene forhold for at forhindre efterfølgende infektion, samt en boks hvor hesten kan stå i efterfølgende.
De første uger efter en kastration er det vigtigt at forholdene for hesten er så optimale som muligt i forhold til at undgå infektion.
Da vi altid laver en åben kastration hvor vi ikke syr hesten efterfølgende, er det vigtigt at holde hesten i ro det første døgn for at undgå en blødning.
Derefter er det vigtigt at hesten er ude og bevæge sig så meget som muligt, og evt. nødvendigt at man går en tur med hesten et par gange dagligt for at sikre sig at hesten bliver motioneret, så sårene holdes åbne, så sårvæske kan drænere fra disse.