Får og geder er begge i kategorien mindre drøvtyggere. Der er mange ligheder men man skal huske at det er 2 forskellige dyrearter. Vi tilbyder konsultationer og rådgivningsbesøg til både får og geder.
Du er altid velkommen til at ringe til os ved spørgsmål eller bookning af besøg på tlf.: 40234696.
Her kan der bookes besøg alle hverdage mellem kl 08.00-16.00.
Opstår der et akut problem uden for åbningstiden kan vagtdyrlægen træffes i døgnets 24 timer på tlf: 40234696
Orm og indvoldsparasitter
Indvoldsorm og indvoldsparasitter findes hos både får og geder! Første step til at finde ud af hvor stor, hvor alvorlig og evt. sygdomsfremkaldende parasitterne er i den enkelte besætning er at lave gødningsprøver fra dyrene. Disse kan efter aftale afleveres på klinikken på Pilehavevej 10, 4990 Sakskøbing.
Hos både får og geder er det vigtigt at man laver en strategi for den individuelle besætning i forhold til antallet af dyr, græsningsarealer, foldskifte og ormefund inden man begynder at behandle dyrene mod indvoldsorm. Det kan ligeledes have en stor betydning at lave kontrol på gødning efter behandling, for at finde evt. resistente orm. Foldskiftet har en stor betydning i forbindelse med at holde smittepresset i besætningen nede.
Hold godt øje med dine dyr. Man vil især se at tilvæksten på kid og lam påvirkes hvis disse inficeres med orm. Dette kan hurtigt udvikle sig til sygdom, hvis der ikke reageres. Hvis du er i tvivl så giv gerne et ring på klinikken på tlf. 40234696 og få vejledning af en dyrlæge.
Ektoparasitter
De mest almindelige ektoparasitter hos både får og geder er pelslus og skab. Peslus kan ses med det blotte øje, hvorimod skab findes ved at lave en skrabeprøve i huden. Det er vigtigt at behandle dyrene hvis de angribes af ektoparasitter, da det vil være til store gene for værtsdyrene, og i alvorlige tilfælde give blodmangel og utrivelighed